Alles wat je wilt weten over de Bitcoin

Informatief

Bijna iedereen heeft tegenwoordig wel iemand in zijn of haar vriendenkring die graag de waarde van de Bitcoin bijhoudt en vol enthousiasme is over deze mysterieuze munt. Door sommige aanhangers wordt de Bitcoin hét betaalmiddel van de toekomst genoemd. Voor anderen is het feit dat de banken door de Bitcoin buitenspel worden gezet een belangrijke reden om erin te investeren. Maar wat is de Bitcoin precies?

Wat is de Bitcoin?

De Bitcoin is een online valuta die is gecreëerd in 2009 door iemand die zichzelf Satoshi Nakamoto noemt, de echte naam van deze persoon is onbekend. De transacties van de Bitcoin worden gedaan zonder de tussenkomst van een bank. De online valuta kan gebruikt worden voor het kopen van meubels, het boeken van hotels en tegenwoordig zelfs voor het kopen van een Tesla. Maar de Bitcoin is vooral zo populair omdat het een makkelijke manier lijkt om rijk te worden door erin te beleggen. De prijs van de Bitcoin is de laatste jaren in een snel tempo gestegen.

Waar wordt de Bitcoin voor gebruikt?

De Bitcoin wordt door velen gebruikt voor het kopen van goederen en diensten. De Bitcoin is een populaire manier om aankopen mee te doen omdat de koper dit anoniem doet. Daarnaast is het een goedkope manier om internationale betalingen mee te doen. De digitale valuta is namelijk niet aan een land en regels gebonden. Tevens wordt de Bitcoin gebruikt als een manier om te investeren, met de hoop dat de Bitcoin zal toenemen in waarde.

Een digitale portemonnee

De Bitcoins worden bewaard op de computer of in de Cloud van de eigenaar. Ze worden opgeslagen in een digitale portemonnee. Deze digitale portemonnee is een soort virtuele bankrekening waar de eigenaar of gebruiker de Bitcoins kan ontvangen of verzenden, de munten kan sparen of ermee voor dingen kan betalen. De veiligheid van deze virtuele bankrekeningen zijn echter niet gegarandeerd. Er zijn zaken bekend waarbij mensen hun virtuele portemonnee per ongeluk verwijderd hebben van hun computer. Daarnaast kan de virtuele bankrekening in de Cloud gehackt worden.

Anoniem transacties doen

Ondanks dat elke transactie die gedaan wordt met de Bitcoin online wordt bijgehouden, worden hierbij nooit de namen van de verkopers of kopers bekend gemaakt. Bij een transactie is alleen het nummer van de digitale bankrekening te zien. Dit heeft als gevolg dat alle transacties privé en anoniem gedaan kunnen worden omdat de transactie dus moeilijk naar een persoon te herleiden is. Echter heeft dit er wel toe geleid dat personen binnen het criminele circuit graag gebruik maken van deze valuta. Zo wordt de Bitcoin gebruikt voor het kopen van wapens, drugs of andere illegale activiteiten.

De munt van de toekomst?

De Bitcoin is dus een digitale munt waarmee goedkoop transacties gedaan kunnen worden. Dit komt doordat de munt niet gereguleerd wordt door de banken en niet onderhevig is aan de regels van een bepaald land. De digitale munt is ook populair als investering. Daarnaast kunnen er compleet anoniem transacties gedaan worden. Dit kan een groot pluspunt zijn maar zorgt er ook voor dat de Bitcoin zijn intrede gedaan heeft in het criminele circuit. Een munt met voor- en nadelen.