Foundation

Foundation

Foundation is een NFT veiling site. Dit online platform kwam recent in het nieuws doordat Edward Snowden via deze website een NFT voor het goede doel veilde. Foundation staat vol met gave items en digitale kunst. Je kunt memes, afbeeldingen, GIF’s en video’s via deze site kopen. Foundation is de ideale manier om de makers van digitale kunst te steunen.

Daarom is dit een site voor zowel makers, fans, verzamelaars en curatoren van digitale art. Als gebruiker van deze site heb je veel invloed, van het aanleveren van suggesties via Discord tot aan het gebruik van de Community Upvote. Hieronder vertellen we je alles wat je moet weten over Foundation. We laten je zien hoe deze NFT veiling site werkt en wat de pluspunten van het gebruik van dit online platform zijn.

Wat is Foundation?

Foundation is in het beginsel een NFT veiling site. Via dit online platform kun je niet alleen NFT’s kopen en verkopen, maar het is ook mogelijk om digitale items te minten. Het minten van een NFT zorgt er voor dat een digitaal item onderdeel wordt van de Ethereum blockchain.

Dit publieke grootboek laat zien wie de eigenaar is van een NFT. Dit kan niet aangepast worden of op een andere wijze gemanipuleerd worden. Natuurlijk is het wel mogelijk om een NFT weer door te verkopen. Ook in dat geval zal in de blockchain aangepast worden wie de eigenaar is. De oude eigenaar heeft in dat geval geen aanspraak meer op de NFT.

Voor het minten van een NFT heb je een account bij deze NFT veiling site nodig en een wallet met ETH. ETH is de cryptocurrency van het Ethereum platform. Het is aan te raden om eerst je account te verifiëren voordat je hieraan begint. Dit kan op diverse manieren, waaronder via de Twitter app.

Alle NFT’s die je via deze site mint komen terecht in de wallet die je hebt bij dit online platform. Je bepaalt zelf wat je hiermee doet, jij behoudt de controle. Ook om je account bij Foundation te kunnen activeren heb je een wallet nodig. Zonder wallet kun je niet op deze site aan de slag.

Op de site van Foundation vind je een Create button. Dit is de eerste stap die je moet zetten om een NFT te minten. Hierna kun je een NFT creëren door een afbeelding of video te uploaden. Let hierbij op dat een afbeelding in JPEG of PNG formaat dient te zijn, terwijl video’s altijd MP4’s dienen te zijn. Daarnaast mag het bestand niet groter zijn dan 50 MB. Korte films kun je dus niet als NFT verkopen via deze veiling site.

Je uploadt je digitale items, waarna deze items terecht komen op de IPFS. Hierdoor blijft een digitaal item voor altijd bestaan. Je kunt na het uploaden geen aanpassingen meer maken aan de NFT. De Ethereum blockchain staat dit niet toe om manipulatie te voorkomen.

Het is wel mogelijk om een NFT digitaal te verbranden en de NFT te vervangen. Let op: voor het gebruik van de Ethereum blockchain geldt een gas fee. Je dient dus met ETH te betalen voor het minten van een NFT.

Wat zijn de voordelen van Foundation?

Foundation valt vooral op door de live veilingen die gaande zijn. Op de homepagina wordt groot geadverteerd met meerdere veilingen die live aan de gang zijn. Het valt op dat de digitale items niet alleen afbeeldingen zijn, maar ook video’s en andere vormen van bewegende beelden. Ook ludieke items zoals memes kun je via deze NFT veiling site kopen.

Naast het maken van een account is het noodzakelijk om je wallet te verbinden met dit digitale platform. Hierdoor kun je meteen aan de slag met het handelen in NFT’s. Ben je zelf een creator, dan kun je jouw digitale art minten.

Dit is een uitstekende manier om meer inkomsten te genereren uit jouw harde werk. Doordat Edward Snowden recent een NFT via deze site heeft verkocht voor het goede doel, hebben meer mensen Foundation ontdekt. Wij verwachten dan ook dat deze site komende tijd een flinke groei zal doormaken.