Mindbase

Mindbase

Mintbase omschrijft zichzelf als een NFT Factory oftewel een NFT fabriek. Hier kun je diverse soorten non-fungible tokens aanschaffen of verkopen. De site maakt het je gemakkelijk om je eigen webwinkel vol NFT’s te maken.

Dit is meteen ook één van de grootste pluspunten van deze site. Eén blik op de homepagina toont je dat je op deze site goed zit voor verschillende soorten NFT’s.

Van afbeeldingen tot digital art, van gedichten tot aan bewegende beelden: via deze site kun je er in handelen. In totaal zijn er al tienduizenden transacties geweest, en wij verwachten dat dit aantal exponentieel gaat stijgen.

Hieronder vertellen we je meer over Mintbase, hoe deze site is ontstaan, hoe het werkt en wat de voordelen van Mintbase zijn.

Wat is Mindbase

Mintbase stelt je in staat om je digitale assets te minten. Kortgezegd houdt dit in dat je van een document of afbeelding een NFT kunt maken. Deze non-fungible token kun je vervolgens verhandelen via dit platform.

Aan de hand van de blockchain worden deze tokens vervolgens gepersonaliseerd. NFT’s zorgen er voor dat je digitaal eigenaar bent van een stukje digitale kunst of een vergelijkbare soort content. Aangezien jij alleen eigenaar bent van dit stukje content, wordt er een schaarste gecreëerd.

Deze schaarste zorgt er voor dat jij alleen de NFT hebt en dat deze NFT dus meer waard wordt. Dat maakt het handelen in deze tokens zo interessant.

Het doel van Mintbase is om het voor iedereen zo eenvoudig mogelijk te maken om je eigen digitale assets te maken. Hierbij is één van de doelen om dit zo laagdrempelig mogelijk te maken. Zelfs zonder technische achtergrond moet het mogelijk zijn om je eigen digitale assets te maken via Mintbase.

Hierdoor wordt het gemakkelijk voor creators om hun digitale art en andere vormen van content te minten oftewel om te zetten naar NFT’s. Mintbase levert je hiervoor meerdere tools, en geeft je ook flexibiliteit qua hoe je jouw tokens aan andere gebruikers van dit platform aanbiedt.

De NFT dient als document van eigenaarschap. Digitaal bezit je hierdoor een stuk digitale art. De schaarste die hierdoor ontstaat kun je vervolgens je voordeel mee doen als je door blijft handelen met je NFT.

Waarom het nu aantrekkelijk is om een online shop te openen bij Mintbase

Had je ons een tijdje geleden gevraagd om een online shop te creëren bij Mintbase, dan hadden we je dit afgeraden. Om eerst een shop te maken via deze site moest er een smart contract gecreëerd worden.

Ook moest er een zogenaamde gas fee betaald worden aan Ethereum. Dit komt omdat Mintbase gebruik maakte van het Ethereum netwerk. Echter is Ethereum enorm in trek op dit moment.

Dit zorgt ervoor dat de gas fees bleven stijgen. Waar je eerst maar enkele dollars kwijt was, kostte het nu honderden dollars om überhaupt een store geopend te krijgen.

Daarom besloot Mintbase om de overstap te maken naar het MINT blockchain netwerk. Dit levert lagere gas fees op en stelt gebruikers dus weer in staat om voor een goede prijs een online shop via Mintbase te openen.

De voordelen van Mintbase

Ten eerste is Mintbase één van de toegankelijkste sites voor het minten van diverse soorten content. Van een digitale afbeeldingen tot aan een concert ticket, alles kan gemint worden.

Mintbase wil dat het voor iedereen mogelijk is om content te minten, zelfs als je totaal geen technische achtergrond hebt.

Vele NFT marktplaatsen vergeten nog wel eens dat deze tokens voor vele mensen compleet nieuw zijn. Hoe toegankelijker je NFT’s maakt, hoe meer mensen dit ontdekken en hoe meer er een ecosysteem ontstaat dat voor vele jaren levensvatbaar is. Mintbase snapt dit als geen ander.

Mintbase beschikt over een ervaren team dat precies weet wat nodig is om dit platform draaiende te houden. Hun doel is geslaagd: het minten van content naar NFT is eenvoudiger dan ooit.

Dagelijks vinden er vele transacties plaats en er zijn inmiddels al duizenden stores waar NFT’s gekocht kunnen worden.

Bovendien valt op hoe gevarieerd het aanbod is. Waar je bij vele online marktplaatsen vooral afbeeldingen kunt kopen, kun je hier zelfs poëzie en tickets voor evenementen kopen.