Mintable

Mintable

Mintable maakt het mogelijk om iedere creatie om te toveren tot een item op de blockchain. Hierbij kan het gaan om een afbeelding, maar ook om een video, meme, game of muziek album. Letterlijk elk digitaal item kan omgezet worden naar een NFT.

Aan de hand van deze NFT’s kun je als artiest aardig wat cryptocurrency verdienen. Op deze site kun je zelfs bieden om bekende steden op een wereldmap. Je zou zomaar een wereldstad als Barcelona, New York of Shanghai in het bezit kunnen krijgen. Mintable maakt het voor artiesten eenvoudig om een eigen webwinkel te creëren.

Maar ook als klant kun je een hoop plezier beleven bij deze NFT veiling site. Bij Mintable hoort een betrokken community. Dat maakt deze site nog net wat leuker. Hieronder vertellen we je meer over Mintable, hoe deze site werkt en wat de pluspunten zijn van het gebruik van deze NFT veiling site.

Wat is Mintable?

Mintable is een online platform waar je diverse soorten NFT’s (non-fungible tokens) kunt kopen en verkopen. Tevens is het mogelijk om via deze site diverse soorten digitale items te minten.

Hierbij heb je de keuze uit een item dat al op de blockchain te vinden is of een geheel nieuw item. Door een item te minten tover je het om tot een NFT. Hierbij kan het gaan om een foto, kunstwerk, video, template, meme, muziek, domein en nog veel meer.

Een NFT komt op de blockchain terecht. Dit is goed voor de veiligheid. Een aanwezigheid op de blockchain voorkomt onder meer dat een NFT gemanipuleerd kan worden. Als uploader of artiest is het wel mogelijk om een NFT te verwijderen en te vervangen. Dit wordt ook wel een NFT verbranden genoemd.

Het leuke aan Mintable is dat je er vele soorten digitale items kunt kopen en verkopen. Het is een digitaal platform dat even interessant is voor handelaars als voor artiesten. Vraag en aanbod worden zo op een uitstekende wijze samen gebracht. Natuurlijk mag digitale kunst niet ontbreken op deze site.

Hierbij kun je denken aan zelf gemaakte afbeeldingen, foto’s en bewegende plaatjes (die sterk doen denken aan een GIF afbeelding). Via Mintable kun je ook bieden op diverse verzamelobjecten.

Dit kan van alles zijn, van een foto tot aan een zelfgemaakte meme. Een verzamelobject is uniek en schaars te verkrijgen. Leuk om te hebben, maar in potentie ook lucratief om door te verkopen.

Je kunt bij Mintable ook terecht als je een game item wilt kopen. Hierbij kan het gaan om bijvoorbeeld art die met een specifieke game te maken heeft, maar er zijn ook items te koop die je vervolgens in een game kunt gebruiken.

Hierbij kun je denken aan wapens of kleding voor je personage in een spel. Tevens zijn domeinen en templates verkrijgbaar via deze site. Daarnaast is Mintable één van de eerste NFT veiling sites waar je kunt bieden op video’s. Er gelden nog upload limieten, dus enorm lang zijn deze video’s niet.

Echte artiesten hebben echter maar een paar seconden nodig om indruk op je te maken. Daarnaast is het ook mogelijk om muziek van diverse artiesten via deze NFT veiling site aan te schaffen.

Wat zijn de voordelen van Mintable?

Mintable is een NFT veiling site maar ook een alles in één platform. Je kunt er niet alleen NFT’s kopen en verkopen, maar ook het minten van digitale items is mogelijk. Door het gebruik van de blockchain verloopt alles veilig en transparant.

Als je een item gekocht hebt, weet je zeker dat het van jou is en van niemand anders. Mintable beschikt over een groot aanbod aan digitale items. Je kunt bij deze NFT veiling site terecht voor digitale kunst, maar ook voor video’s, muziek, domeinen, templates en items uit video games.

Mintable is een partner van de Amerikaanse miljardair Mark Cuban. Deze miljardair heeft vaak een goed oog voor het ontdekken van interessante nieuwe bedrijven. De verwachting is dan ook dat Mintable nog wel even blijft groeien, zeker aangezien NFT’s op dit moment helemaal in zijn.

Bij Mintable betaal je voor een NFT met cryptocurrency. Artiesten en content creators kunnen op deze wijze veel verdienen aan hun kunststukjes.

De community vormt een belangrijk onderdeel van deze website. Zo is er onder meer een eigen Mintable Discord server waarop de koers van de site besproken wordt. Als klant tel je hier dus echt mee.