OpenSea

OpenSea

OpenSea de online NFT marktplaats.

OpenSea

OpenSea is een NFT veilingsite met een grote variatie aan non-fungible tokens. OpenSea is de ideale website voor zowel beginners als gevorderde NFT fanaten. Deze veilingsite is een leuke manier om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is op dit vlak.

Vooral valt op hoeveel variatie er is. Zo kun je hele collecties aanschaffen, maar ook een eigen digitale wereld kopen is een optie. Geen wonder dat NFT’s op dit moment helemaal in zijn.

Hieronder vertellen we je meer over OpenSea, wat je zoal op deze site kunt doen, hoe de website in elkaar steekt en wat je hier kunt kopen en verkopen.

Hoe is OpenSea ontstaan?

Alhoewel NFT’s al sinds 2015 ontstaan, is er de laatste jaren pas sprake van een echte boom op dit vlak.

OpenSea opende in 2018 zijn digitale deuren met als doel om de eerste digitale marktplaats voor NFT’s te worden.

Je kunt op deze site onder meer terecht voor collector’s items, afbeeldingen, schilderijen, digitale werelden, domeinnamen, digitale art en nog veel meer.

Het team achter OpenSea ontdekte als één van de eerste websites de potentie van NFT’s.

Deze non-fungible tokens zijn uniek, er is aanwijsbaar een schaarste van dit product, NFT’s zijn liquide en bovendien kun je ze gebruiken via meerdere applicaties.

Omdat het gaat om digitale assets, kun je zelf aanpassen maken. Je kunt een NFT gebruiken hoe jij dat wil, van handelen in NFT’s tot aan een NFT cadeau doen aan één van je vrienden.

Welke items kun je kopen via OpenSea?

OpenSea is één van de grootste NFT marktplaatsen van dit moment. Het zal je dan ook niet verbazen dat hier veel interessants te vinden is. OpenSea heeft het aanbod in meerdere categorieën verdeeld.

Ten eerste zijn er de collecties. Op de homepagina zie je wel collecties op dit moment helemaal in zijn oftewel de Trending Collections. Het is mogelijk om een hele collectie te kopen, maar dat kost je wel flink wat.

Je kunt er ook voor kiezen om een aantal individuele NFT’s uit een collectie aan te schaffen. Die keuze is geheel aan jou.

Daarnaast valt de grote verzameling aan digitale art op. Deze kunststukjes worden door gebruikers gemaakt en vervolgens geüpload. Ze bieden deze digitale kunst aan voor een prijs, maar het is mogelijk om er op te bieden.

Deze digitale kunst kun je kopen met diverse soorten cryptocurrency. Zo is er digitale art verkrijgbaar voor ETH, Bitcoin, WETH, ABST, AC, ARCONA, ARKE, LINK, LGBTQ, ZARDOZ en nog veel meer.

Een andere optie die je hebt is het kopen van digitale werelden. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om een stuk digitaal land te beheren in het Metaverse.

Dit is een collectief gedeelde digitale ruimte van alle virtuele werelden. Zo zijn er bijvoorbeeld stukken land verkrijgbaar in games, waar je vervolgens zelf mee bepaalt wat je ermee doet.

Bouw je er een woning op, zet je een digitaal leger op of geniet je alleen van de omgeving: dit alles is geheel aan jou

Tot slot is Collectibles één van de categorieën die je op de homepage kunt aantreffen. Collectibles zijn verzamelobjecten.

Vaak zijn deze objecten gewild, dus wees er snel bij. Deze objecten kunnen in trek zijn omdat het om kunst van een bekende ontwerper gaat, maar ook omdat er iets bijzonders of ludieks wordt afgebeeld.

Het is echt iets wat je in je verzameling moet hebben. Bovendien is de kans aanwezig dat je een dergelijke NFT weer met winst door kunt verkopen.

De voordelen van OpenSea

OpenSea is één van de grootste virtuele marktplaatsen op het gebied van NFT’s van dit moment. Zowel voor beginners als ervaren rotten op dit vlak is deze site bijzonder toegankelijk en simpel om te gebruiken.

Op de homepagina tref je al meteen verschillende soorten NFT’s aan. Je kunt al gelijk beginnen met bieden, waarbij je diverse soorten cryptovaluta kunt gebruiken.

Het aanbod is groot en vele interessante artiesten leveren content aan voor deze website. Daarnaast is er ruimte voor developers om hun eigen tools te maken. Zo is het zelfs mogelijk om je eigen marketplace te maken.

OpenSea heeft overduidelijk naar de protocollen van Ethereum gekeken en hier lering uitgetrokken. Hoe meer mogelijkheden je jouw gebruikers biedt, hoe meer zij de potentie van je site waarmaken. OpenSea gaat NFT’s groot maken.