Rarible NFT marktplaats

Rarible

Rarible een leuke plek voor NFT's

Rarible

Rarible is een online marktplaats waar je NFT’s kunt kopen en verkopen. Je hebt hierbij de keuze uit verschillende soorten NFT’s. Zo kun je ervoor kiezen om digitale kunst te kopen, maar ook diverse verzamelobjecten zijn op deze website te vinden.

Rarible valt niet alleen op door het grote aanbod aan non-fungible tokens, maar ook door het gemak waarmee je jouw wallet kunt verbinden met deze site.

Zo kun je eenvoudig je cryptocurrency gebruiken om digitale art te kopen. Hieronder vertellen we je meer over Rarible, hoe deze NFT marktplaats precies werkt en wat de voordelen zijn van deze site.

Wat is Rarible?

Rarible beschrijft zichzelf als de eerste NFT marktplaats die compleet wordt aangestuurd door de community. Rarible heeft een eigen token genaamd RARI.

Hierbij heeft het team achter deze site zich laten inspireren door DeFi. RARI is een governance token. Iedere lid van de community met dit token kan dus meebeslissen over de koers die deze digitale marktplaats moet gaan varen.

Niet alleen is de waarde van RARI de afgelopen maanden flink gestegen, maar deze NFT marktplaats trekt ook steeds meer geïnteresseerde investeerders aan.

Zowel voor beginners op dit front als ervaren rotten is deze website goed te gebruiken.

Het stelt je in staat om digitale verzamelobjecten te bezitten en te beveiligen aan de hand van blockchain technologie.

De focus van dit platform ligt op diverse soorten NFT’s. Dankzij deze NFT’s ben jij de eigenaar van een uniek stukje kunst. Rarible komt van origine uit Rusland.

Specifiek komt het team achter deze site uit Moskou. De twee oprichters zijn Alex Salnikov en Alexei Falin.

Zij besloten aan het begin van 2020 om in te haken op de NFT hype die gaande was (en is). Via dit platform kun je handelen, dus zowel kopen als verkopen is mogelijk.

Via deze website kun je ook je digitale kunst minten. Dit houdt in dat je jouw art als NFT kan verkopen. Als je content gaan verkopen, kun je een sneak peek creëren voor potentiële kopers.

Het doel is om een Decentralized Autonomous Organization (DAO) oftewel een gedecentraliseerde autonome organisatie te worden.

Heeft Rarible zijn eigen token?

Rarible beschikt over zijn eigen token genaamd RARI. RARI is een governance token. De totale voorraad bestaat op dit moment uit 25 miljoen RARI tokens.

10% hiervan worden gebruikt voor airdrops, waarbij 2% naar gebruikers van de marktplaats gaat en 8% naar alle NFT holders. 30% van de RARI voorraad gaat naar investeerders en 60% kan verkregen worden door de marktplaats te minen.

Hoe actiever je bent op de marktplaats, hoe meer RARI tokens je kunt verdienen.

Als actief lid van de community kun je jezelf dus flink belonen. Het werkt aanmoedigend om te blijven handelen.

Zowel kopen als verkopen kan je RARI tokens opleveren. Tijdens de eerste 4 jaren van deze site zullen er elke zondag 75.000 RARI tokens verdeeld worden onder de gebruikers van deze site.

De voordelen van Rarible

Sowieso zit je goed als je wilt handelen in NFT’s. Het aanbod op het gebied van non-fungible tokens is groot. Bovendien kun je zelf als creator content toevoegen aan deze martkplaats.

Jouw art kan je veel opleveren. Je kunt eenvoudig NFT’s uploaden via de Create button. Hoe meer je bijdraagt aan dit platform, hoe meer RARI tokens je dit kan opleveren.

Zowel kopen als verkopen kan je deze tokens opleveren. Gelet op de stijgende waarde van deze tokens kan het zeker lonen om zoveel mogelijk tokens te bezitten.

Dankzij je account kun je op een overzichtelijke manier bijhouden wat je bezit, wat je hebt geüpload en wat je hebt verkocht. Rarible maakt het eenvoudig om je online wallet te koppelen aan je account.

Hierdoor kun je NFT’s kopen aan de hand van diverse soorten cryptocurrency. Op de homepagina van deze online marktplaats zie je direct verscheidenen NFT’s die je kunt kopen. Ook zie je welke gebruikers het meest actief zijn geweest op een dag.

Rarible heeft als doel om gedecentraliseerd en autonoom te worden als organisatie. Hierdoor heb jij als gebruiker veel invloed op de koers die deze site zal varen.

De community heeft een grote invloed. Zo wordt er democratisch gestemd en daarnaast kan iedere gebruiker suggesties doen om dit platform nog meer te verbeteren.

Dit staat ook wel bekend als Community Governance. Rarible heeft het voordeel dat een aantal grote investeerders dit platform ontdekt hebben. Hierdoor beschikt Rarible over een solide fundament om op door te groeien.