Superrare

Superrare

Superrare is een nieuwe NFT veiling site die echt nog in de kinderschoenen staat. Dit online platform haakt in op NFT’s. Deze non-fungible tokens zijn op het moment een ware hype. Alhoewel er inmiddels al meerdere NFT veiling sites zijn, tracht Superrare het anders aan te pakken dan de concurrentie.

Bij Superrare ligt de nadruk op unieke NFT’s waar maar één kopie van is. Waar je bij andere NFT veiling sites in bulk afbeeldingen en video’s kunt verkopen, zijn de NFT’s op dit digitale platform allen uniek en hierdoor dus ook meer waard.

De natuurlijke schaarste die hierdoor gecreëerd wordt zal de prijs van een NFT flink doen stijgen. Deze NFT veiling site heet dan ook niet voor niets Super Rare, wat naar het Nederlands vertaald bijzonder zeldzaam betekent. Hieronder vertellen we je meer over Superrare, hoe deze website werkt en wat de pluspunten zijn aan het gebruik van dit digitaal platform.

Wat is Superrare?

Superrare is een NFT veiling site met een focus op individuele en unieke NFT’s. Hier vind je dus niet digitale items die in bulk worden verkocht. Elk item is uniek en heeft hierdoor dan ook meer waarde. Deze items worden bijgehouden op de blockchain, zodat ook zeker is dat dit digitale uniek is.

Daarnaast vergeet Superrare het sociale aspect niet. Het leuke aan online communities vol artiesten en content creators is het feit dat je onderling met elkaar kunt kletsen over waar je mee bezig bent, wat in is en hoe Superrare als platform verbeterd kan worden.

Bovendien kunnen makers op deze wijze context toevoegen aan hun digitale items. Dat maakt de items niet alleen interessanter, maar het is ook simpelweg leuker om op een sociale manier met NFT’s bezig te zijn.

Het neemt weinig tijd in beslag om een account te openen op deze NFT veiling site. Wel dien je al over een wallet bij Ethereum te beschikken. Aan de hand van deze wallet kun je namelijk gas fees betalen voor het minten van NFT’s, maar ook betaal je via deze online portemonnee voor de digitale items die je wilt bezitten.

Je kunt een hele collectie opbouwen op deze manier, bestaande uit je favoriete artiesten van dit moment. Bovendien steun je op deze manier ook artiesten en content creators waarvan jij vindt dat ze wel een steuntje in de rug verdienen. Ben je zelf een artiest, dan is Superrare een uitstekende manier om te verdienen aan je (digitale) kunst.

Alle transacties op deze site worden gedaan aan de hand van ether of ETH, de cryptocurrency van het Ethereum netwerk. Voor elke aankoop gelden 3% transactiekosten vanuit de koper.

Wat zijn de voordelen van Superrare?

Superrare pakt het net even wat anders aan dan andere NFT veiling sites, waardoor het over een aantal unique selling points beschikt. Ten eerste focust dit digitale platform zich louter op unieke NFT’s. Waar je bij sommige sites 250 van een artikel kunt kopen, is ieder item op deze site uniek.

Niemand anders beschikt dus over dit digitale item, waardoor ze veel unieker zijn dan gemiddeld. Dit merk je ook aan de waarde van de artikelen. De extreme schaarste zorgt er voor dat het in potentie bijzonder lucratief is om in deze NFT’s te handelen.

Net als de meeste NFT veiling sites, maakt Superrare gebruik van het Ethereum netwerk. Het bezitten van een Ethereum wallet is dus wel een vereiste als je aan de slag wilt gaan op deze site.

Een ander uniek aspect van Superrare is de sociale component van deze site. Als je een community wilt bouwen, moet het sociale aspect niet vergeten worden. Bovendien is het oprecht leuk om in contact te komen met artiesten en content creators.

Als artiest zelf zul je bovendien ook geïnteresseerd zijn in wat je publiek te zeggen heeft, of ze feedback hebben en of ze je eventueel een commissie aan willen bieden om een uniek digitaal item te maken. Hierdoor kunnen NFT’s artiesten ook meer inkomsten opleveren.