Wat zijn crypto currencies?

Informatief

Er worden steeds meer nieuwssegmenten aan gewijd. Er wordt online en op social media reclame voor gemaakt en steeds meer mensen hebben het erover. De crypto currencies, oftewel de digitale valuta. Een valuta die volledig en alleen online te vinden en te gebruiken is. Nu de crypto currencies in populariteit toenemen is het interessant om hier meer over te weten te komen.

Online betaalmiddel

Een crypto currency of crypto valuta is een digitale valuta die gebruikt kan worden om goederen en diensten mee te kopen. Veel van deze crypto currencies zijn vooral bekend binnen de ‘trading world’ oftewel de beleggingswereld. De crypto currencies worden namelijk niet alleen gezien als valuta voor het kopen van goederen en diensten. Het wordt vaak gezien als een manier om geld te verdienen. Door de crypto currencies te kopen en verkopen kan er winst worden behaald doordat deze valuta omhoog en naar beneden kunnen gaan in waarde.

Blockchain

Om te beginnen met het handelen in crypto currencies wordt de digitale valuta gekocht of verruild met een normale valuta, zoals de euro. Dit kan al vanaf een laag bedrag waarbij het afhangt van welke crypto currency er gekozen wordt. Deze crypto currencies werken met een technologie die blockchain wordt genoemd. Deze technologie is verdeeld over vele computers en reguleert transacties. Deze technologie is zo populair vanwege de veiligheid die het met zich meebrengt.

Soorten crypto currencies

Volgens de CoinMarketCap.com, een marktgerichte research website, zijn er momenteel 6700 verschillende crypto currencies waarin online publiekelijk gehandeld wordt. De meest populaire digitale munt is de Bitcoin. Maar naast de Bitcoin zijn er dus nog vele andere digitale valuta zoals: Ethereum, Binance Coin en XRP.

Drie voordelen van crypto currencies

Er zijn verschillende redenen waarom de crypto currencies zo populair zijn onder hun aanhangers en in populariteit blijven groeien. Hier volgen een paar van de belangrijkste redenen:

  • Vele aanhangers geloven dat de digitale valuta, zoals bijvoorbeeld de Bitcoin, het betaalmiddel van de toekomst zal zijn. Om deze reden wordt de Bitcoin momenteel veel gekocht voordat ze in waarde stijgen.
  • De aanhangers van de digitale valuta vinden het daarnaast van groot belang dat de gevestigde banken op deze manier niet meer de hand hebben in het beheren van het geld. Omdat de banken de waarde van het geld soms laten dalen door inflatie.
  • Tevens is er de technologie Blockchain die wordt gebruikt voor het reguleren van de crypto currencies. De Blockchain wordt door een groot deel van de aanhangers van de digitale valuta beschouwd als een veiliger systeem dan de traditionele betaalsystemen.

De munt van de toekomst

De crypto currencies worden door de aanhangers dus beschouwd als het betaalmiddel van de toekomst. Met meer dan 6700 digitale valuta die online gebruikt worden is de keuze oneindig. Doordat de digitale valuta gebruik maken van de blockchain technologie lijkt het een veilig systeem om goederen en diensten mee te kopen maar ook om in te handelen met het oog op het maken van winst.